ZA 7. RAZRED I IZNAD

1. DAN

BESPLATNA

RADIONICA

Datum će biti određen po popunjavanju grupa ovisno o razredu.

TJEDNA

RADIONICA

18-20 SATI

5 radionica, 1 tjedno

Ne, AI vas neće zamijeniti … ako se naučite koristiti njime u svoju korist. ChatGPT je alat koji može ubrzati svaki proces pa tako i programiranje učiniti lakšim. Upravo to je cilj ove radionice.

Postati nezamjenjivima.

1.dan

Uvod u Python

Što je Python zapravo i što se u njemu dobro programira, a što ne? Zašto je dobar za superračunala, a loš za mikrokontrolere? Gdje ćemo ga mi koristiti i koje alate preporučamo za rad u Pythonu? Kratki primjer Python programa i generiranja koda sa ChatGPT-om te prolaz procesa od uvoda do konačnog željenog programa u nekoliko minuta. Uvodni elementi programiranja u Pythonu (petlje, podaci, input/output).

2.dan

Prvi Python projekt

Pokazat ćemo kako pomoću osnovnih struktura i funkcija Pythona napraviti vlastiti mali projekt. Izradit ćemo kratki kviz u Pythonu i napraviti pravi mali kalkulator. Nije potrebno puno kako bi stvorili koristan, a jednostavan program koji možemo koristiti svakoga dana.

3.i 4.dan

Prva igrica u Pythonu

Sada kada poznajemo strukture, funkcije i petlje napravit ćemo legendarnu igricu Zmijicu. Prolazeći elemente koda potrebne za izradu igrice moći ćemo dodavati nove elemente, mijenjati igricu prema vlastitim željama i razumjeti kako se piše složeniji kod.

5.dan

Projekt sa ChatGPT-om

ChatGPT nam pomaže ostvariti vlastite ideje i kreativnost, naučiti nove naredbe i popraviti naš kod, a da pri tom ne zaboravimo vrijednost vlastitog razmišljanja.

Kako? – dođite isprobati s nama!

Cijena za cijelu radionicu je:

€ 100

Prvi dan radionice je besplatan. Slobodni ste na temelju djetetovog iskustva procjeniti želite li da nastavi dalje.